Admiral Cornelius Cruys Laug 
Fide In Fortidudine Animus Libera 

Laug inspirert av historien om ADMIRAL CORNELIUS CRUYS, og hans meritter i internasjonal tjeneste

 
   Hjem      Tilbakeblikk
 
 

Lauget år for år.

2011
Laugets engasjement i Stavanger Borger Corps anno 1803 (SBC1803) var meget omfattende og interessant for alle bidragsytere dette året.
 
Mange detaljer er sjekket ut, så som tidsriktig bekledning og utstyr for damer og herrer. Anskaffelse av to kanoner, rør, og snekring av lavett, var nok det som skapte størst entusiasme hos en del av herrene.

Med kurs i regi av Artilleriets Offisers forening ble det bekreftet at vi har kapable kanonmannskaper i lauget.
 
 
 
2010 

St. Petersburg: En fantastisk reise i Admiral Cornelius Cruys sine fotspor. 
Lauget bodde sentralt ved byens hovedgate, nær Kazan-katedralen og sentrale severdigheter som "Blodskirken", Eremitasjen og St.Isaac-katedralen. 
En reise verdt!

2009 

Frisk start med sykkeltur ved Hafrsfjord i april, etterfulgt av severdigheter og god mat på Kvitsøy i juni. I august var lauget ombord i Shtandart (bildet) hvor vi bl.a. overrakte ACCL mansjettknapper og slipsnål til Kaptein Vladimir Martous. Opptaksprøve ble gjennomført ombord på M/K Ørsdølen etter solid middag på Lauperak.

2008

Opptaksprøven fikk nytt innhold ved at kandidatene la ned blomster ved statuen av Admiral Cornelius Cruys, Stavanger. Ferden gikk videre til Victoria Hotel der selve opptaksprøven ventet. Deretter fulgte et meget interessant foredrag av Professor Torgrim Titlestad ved Universitetet i Stavanger. God mat og drikke toppet det hele.


2007

Innvielse av ny laugsnål ble foretatt i Amsterdam den 25. august. Hele beholdningen av laugsnåler ble plassert i et treskrin på graven til Admiral Cornelius Cruys. Laugets seremoni ble nedtegnet i Oude Kerk sin gjestebok.


2006

Lørdag den 16. september fant laugets første virkelig store opptaksprøve sted. Da ble det ved høytidelig seremoni i Victoriasalen i Stavanger, gjennomført de nødvendige prøver for 60 nye kandidater til Admiral Cornelius Cruys Laug. Flertallet av dem som ble tatt opp var veteraner fra internasjonale fredsoperasjoner i regi av FN. Professor Torgrim Titlestad ved Universitetet i Stavanger ble utnevnt til æresmedlem.


2005

 

Utforming av- og beslutning om laugets herværende skjold og våpen fattes.


2004

 

Admiral Cornelius Cruys Laug etableres 04.04.04.