Admiral Cornelius Cruys Laug 
Fide In Fortidudine Animus Libera 

Laug inspirert av historien om ADMIRAL CORNELIUS CRUYS, og hans meritter i internasjonal tjeneste

 
   Hjem      Reenactment
 
Skansen
 
 
"Stavanger Borger Corps"
 
Det Frivillige Borgerlige Artillerie Corps
 
I 1625 holdt byrådet i Stavanger et mønstrings- og mantallsregister for byen. På Egenes ble det en tid senere opprettet en mønstringsplass og et forsvarsverk, skanse, på Blokkhuset på Koholmen. Samtidig skjedde også en bevæpning av byens våpenføre menn. Borgervæpningen var særlig omfattende under ufredstiden på begynnelsen av 1800-tallet. I 1803 var det i Stavanger amt Borger Infanterie Corpset, Det ridende Corps og Det Frivillige Borgerlige Artillerie Corps* som til sammen utgjorde Stavanger Borger Corps.
Reenactment: Lauget vil med Stavanger Borger Corps som bakteppe bidra til rollespill-liknende aktiviteter der historiske epoker eller hendelser i Stavanger amt (Rogaland), blir gjenskapt med deltakere i tidsriktige drakter og utstyr. De som er med opplever at dette gir det en blanding av levende historie, nostalgi, lått og løye! Dette er en populær hobby blant voksne især og i stigende grad også barn i Europa og USA.
Laugets første reenactment gruppe ble etablert med utgangspunkt i historien om Stavanger Borger Corps. Nå kan også du bli med når fordums uniformer og annen historisk bekledning atter fyller gatene.
*Kilde: Statsarkivet.
 
 

Du kan melde din interesse via kontaktsiden om du vil vite mer,
og om du ønsker å bestille oss for opptreden / saluttering.